- Skyr waniliowy 0,2%
- Pestki granatu
- Borówka amerykańska
- Nasiona chia
- Siemie lniane (ekologiczne)
- Migdały
piątek, 10 kwietnia 2015
Morgenmad- duńskie śniadanie
„Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia” – z takim stwierdzeniem spotykamy się niemal na każdym kroku. Jednym z najpopularniejszych przysmaków śniadaniowych mieszkańców Skandynawii jest SKYR. Ten islandzki przysmak o konsystencji podobnej do jogurtu swoją popularność zawdzięcza wyjątkowym wartościom odżywczym i zdrowotnym. SKYR zawiera 12% białka, 3% węglowodanów i zaledwie 0,2% tłuszczu. Niestety produkt jest jeszcze niedostępny w Polsce. Poniżej moje dzisiejsze śniadanie:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz