Na piątkowe spotkanie z przyjaciółmi chciałam przygotować coś specjalnego, zdecydowałam się upiec tort czekoladowo-kawowy, przekładany powidłami śliwkowymi. Polecam wszystkim, tort jest bardzo prosty w wykonaniu a jego smak jest obłędny. Krem straciatella nadaje się również do innych ciast, jest PRZEPYSZNY. Tort udekorowałam miętą i malinami, co idealnie wkomponowało się smakowo w resztę smaków. Tort robiłam już cztery razy i za każdym razem wychodzi coraz lepszy! Tym razem nasączyłam go likierem BAILEYS. Poniżej załączam zdjęcia :
Przepis na tort znalazłam na blogu Moje Wypieki, załączam link:
http://www.mojewypieki.com/post/tort-czekoladowo---kawowy-z-powidlami-sliwkowymi
Wszystkim smakowało, został tylko kawałek :)
a tak udekorowałam stół:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz